Klanten vertellen

Marco heeft een zeer prettige persoonlijkheid. Hij is toegankelijk en je voelt je meteen thuis. Tijdens trainingen heeft hij veel kennis en kan snel schakelen.
Daarentegen is hij ook zeer direct en confronteert je met jouw ontwikkelingspunten. Ik vond dat in eerste instantie even wennen maar het werkt wel.
Een trainer die zijn ‘mannetje’ staat en veel voor me heeft betekent.
Bedankt Marco!!

Marijn Eggen

Sportbedrijf Rotterdam

Op een prettige en deskundige manier heeft Marco mij en mijn collega's de basisvaardigheden van het pitchen bijgebracht. Ondanks de verschillen van niveau/ervaring in de groep, is het hem gelukt iedereen een stap te laten zetten in zijn/haar ontwikkeling om voor een groep kort en bondig te presenteren. Zijn relaxte, duidelijke en eerlijke manier van werken vond ik heel prettig. Bedankt!

Tim van Putten

Rijkswaterstaat

Toen ik hoorde dat Marco mijn Tedx-coach zou worden, dacht ik even: een componist/arrangeur die presentatietrainingen gaat geven…. Is dat logisch? Ja dus. Meer dan logisch. Ik had er nooit eerder bij stilgestaan dat muziek componeren en uitvoeren zoveel overeenkomsten heeft met presenteren. Je vertelt een verhaal. Er is een spanningsboog. Een ritme. Wisseling in stijlen. Tonaliteit. Marco heeft me op een hele fijne manier verrast met zijn muzikale invalshoek. Origineel, gedurfd en met een beetje ‘spielerei machen’. Want juist daarbij ontstaan de mooiste ideeën. Ik ben ontzettend blij dat Marco mij richting de rode stip heeft gecoacht!

Chantal Dentro

Buutvrij

Bij deze wil ik alsnog aangeven dat ik deze workshop verrassend leuk vond. Ik gebruik hierbij het woord verrassend, aangezien ik zelf de link van te voren nog niet zag tussen onze sales vraag (goed luisteren) en het onderwerp muziek. De ongeveer 2,5 uur durende sessie was in no time voorbij, waarbij veel over muziek wordt geleerd en zeer goed naar muziek geluisterd moet worden (ons doel met sales). Het enthousiasme van Marco en de afwisseling in het programma was uitstekend. Voor ons een uitstekende combinatie tussen het luisteren en ontspanning/teambuilding voor onze afdeling. Wij raden dit écht aan iedereen aan. Ik heb in mijn privé leven deze sessie ook al veel verteld.

Frank van der Wijst

Alfa Laval

De afgelopen twee weken ben ik door Marco klaargestoomd om een pitch te houden van 10 minuten. In heel korte tijd wisten we hele groet stappen te zetten met elkaar. Fijn om iemand als Marco naast je te hebben. Dit geeft mij veel vertrouwen voor mijn pitch.
Bedankt voor alle tips en trucs.

Baukje van der Goot

Snappet - regio-manager

presentatietraining bij ICM over onze trainer Marco:
- Marco is duidelijk heel bedreven in het presenteren, voor allerlei soorten publiek. Wat ik leuk vind is dat hij zijn ervaring als dirigent erbij gebruikt
- Zeer gedreven in zijn vak
- Marco is een prettige, enthousiaste en integere persoonlijkheid. Heel prettig om hem als coach te ervaren. Stimulerend om het beste uit jezelf te halen.
- Marco is enthousiast, gebruikt leuke werkvormen, afwisselend en is inhoudelijk goed op de hoogte

Deelnemers 'Overtuigend Presenteren

ICM Opleidingen & Trainingen

Op 22 november 2018 hebben vier van onze docenten deelgenomen aan de training ‘Online video’s maken voor docenten’ die gegeven werd door Marco de Bruin van Zappa Trainingen.

De voorbereidingsopdracht was om een filmpje van jezelf te maken en tijdens de training werden de filmpjes besproken. Marco werd als enthousiast en eerlijk ervaren, inhoudelijk deskundig en uitnodigend om veelvuldig filmpjes van jezelf te gaan maken.

Ze beëindigden alle vier hun evaluatie met ‘En nu meer gaan oefenen’.

Jeanette Beemster

Rino Zuid