Dit ben ik - Marco C. de Bruin

Van een studie MTS Elektronica via het Conservatorium en als professioneel componist en dirigent naar een expert in communicatie, persoonlijke groet en presenteren. Dat klinkt misschien wat wonderlijk, maar deze achtergond heeft mij - Marco C. de Bruin - gemaakt tot wie ik ben. 

Dit ongebruikelijke pad zet ik in voor mijn trainingen. Dankzij deze weg heb ik heel goede ogen en oren ontwikkeld en hiermee observeer ik de sprekers die ik coach. Welke verhalen vertellen ze? Hoe nemen ze de toehoorders mee? Wat gebeurt er in communicatie? Het is oneindig boeiend om hierbij te kunnen helpen - om een spreker nog verder te laten groeien. 

De afgelopen jaren heb ik vele sprekers voor de camera gecoacht. Hierdoor staat voor mij één ding als een paal boven water: Presenteren voor een camera is meer dan je verhaal vertellen - het is jezelf laten zien, het gaat over communicatie.

Jezelf laten zien als mens, met een verhaal waardoor toehoorders iets gaan doen, iets gaan laten of nooit meer vergeten. 

‘Spielerie machen’ is één van mijn speerpunten: alle dimensies van het presenteren spelenderwijs eigen maken. En voor elke spreker zijn er weer andere kansen en valkuilen. Niemand is hetzelfde.

Zelf heb ik alle stappen doorlopen. Ik weet precies waarin je vastloopt als je voor een camera staat en hoe je dat kan omzetten in creatieve oplossingen met kansen. Wil jij ook weten waar je groeikansen liggen? Je kunt vrijblijvend een persoonlijk gesprek met mij in plannen en dan nemen we jouw mogelijkheden door.