Presenteren met P.I.T.

Een up-level presentatie-programma
voor IT professionals 

Presenteren = jezelf laten zien

Wanneer je als IT'er over goede communicatieve vaardigheden beschikt, ligt de wereld voor je open. Dit zijn kwaliteiten die iedere IT-professional zich eigen kan maken - en jij dus ook!

Je werk vraagt een conceptuele en abstracte inzet, maar de zogenaamde 'softskills' worden voor een ICT-professional ook steeds belangrijker. Ga maar na: presentatievaardigheden, contact kunnen maken en je verhaal met impact kunnen brengen, zijn tegenwoordig onlosmakelijk met je takenpakket verbonden. Jij moet immers je werk kunnen presenteren, aan je klant, maar ook aan je team. 

Als IT'er moet je dus je communicatieve vaardigheden ontwikkelen en leren presenteren in het bijzonder. 

Zou het dan ook niet fijn zijn als je zonder aarzelen je toehoorders toe kunt spreken en een duidelijk verhaal dat indruk maakt kunt vertellen?

ZAPPA Trainingen heeft speciaal voor de IT sector een programma ontwikkeld waarin je alles leert over communicatie en presenteren. Het goed contact maken met de ander, hoe je afstemt met je toehoorders en hoe je kunt spreken zonder angst en vanuit rust. 

Spielerei machen - daar ontstaan de mooiste ideeën

Toen ik hoorde dat Marco mijn Tedx-coach zou worden, dacht ik even: een componist/arrangeur die presentatietrainingen gaat geven…. Is dat logisch? Ja dus. Meer dan logisch. Ik had er nooit eerder bij stilgestaan dat muziek componeren en uitvoeren zoveel overeenkomsten heeft met presenteren. Je vertelt een verhaal. Er is een spanningsboog. Een ritme. Wisseling in stijlen. Tonaliteit. Marco heeft me op een hele fijne manier verrast met zijn muzikale invalshoek. Origineel, gedurfd en met een beetje ‘spielerei machen’. Want juist daarbij ontstaan de mooiste ideeën. Ik ben ontzettend blij dat Marco mij richting de rode stip heeft gecoacht!

Chantal Dentro

Buutvrij

Waarom Presenteren met P.I.T.?

Zodra je in de spotlights stapt, komt je doen en laten onder een vergrootglas te liggen. Als spreker ben je je maar al te bewust van alle ogen die op je gericht zijn. Om ontspannen voor een groep te staan en met een goed en stevig verhaal te komen, is dan ook helemaal zo makkelijk nog niet. 

Dus hoe zorg je er nou voor dat je wél kunt spreken vanuit rust en op een authentieke manier een duidelijke boodschap overbrengt?

Presenteren met P.I.T. maakt dit mogelijk!

Ga aan de slag met deze training en leer om:

Te presenteren met gemak in iedere omstandigheid
Presentatie te geven die overtuigend, kernachtig en inspirerend zijn én altijd authentiek
(Technische) informatie en/of complexe materie om te zetten in begrijpelijke aansprekende taal
Altijd de juiste woorden vinden om de toehoorders op het puntje van hun stoel te krijgen
Ontspannen om te gaan met vragen en onverwachte situaties
Inhoud aansprekend te maken zodat je de aandacht krijgt en nooit meer loslaat
Te spreken vanuit rust en authenticiteit

Relaxte, duidelijke en eerlijke manier

Op een prettige en deskundige manier heeft Marco mij en mijn collega's de basisvaardigheden van het pitchen bijgebracht. Ondanks de verschillen van niveau/ervaring in de groep, is het hem gelukt iedereen een stap te laten zetten in zijn/haar ontwikkeling om voor een groep kort en bondig te presenteren. Zijn relaxte, duidelijke en eerlijke manier van werken vond ik heel prettig. Bedankt!

Tim van putten

Rijkswaterstaat

Wil je maximaal indruk maken in gesprekken,
vergaderingen en presentaties?

Of je nou je presentatievaardigheden naar een hoger niveau wilt tillen of wanneer je als beginnend spreker je eerste stappen op dit gebied zet, er zijn altijd mogelijkheden om nóg beter te worden. Om alles eruit te halen wat erin zit!

Hoe? Met de training Presenteren met P.I.T.

Presenteren met P.I.T. helpt je groeien. In 4 maanden tijd gaan we samen gestructureerd aan de slag om gefocust en stap voor stap jouw presentaties, lezingen & spreekbeurten op een hoger niveau te realiseren. Niet op papier, maar in de praktijk.

Zodat je ervaart wat het is om écht de aandacht te hebben en nooit meer los te laten.
Zodat je ervaart wat communicatie is als je iets wilt overbrengen.
Zodat je ervaart wat het is om toehoorders mee te nemen in jouw verhaal.

4 maanden lang word je door mij intensief begeleid. Klinkt dat lang, 4 maanden? Geloof me, het is niets in vergelijking met de stappen die je hierbij maakt en die je je hele leven kunt toepassen. Laat jezelf zien in gesprekken, vergaderingen en presentaties. Je leert het tijdens Presenteren met P.I.T.

Presenteren met P.I.T. bestaat uit een programma van 6 blokken,
verdeeld over 4 maanden:

blok 1:
De basis van spreken in het openbaar

De communicatie kanalen
Verbale, non-verbale en para-verbale communicatie
Opkomen, beginnen en weer afgaan

blok 2:
Sprekerstechnieken & positieve beïnvloeding

Werken met het sprekerskwadrant
Aandacht vasthouden en nooit meer weggeven
Drie peilers van invloed

blok 3:
Lichaam, ruimte en stem

Bewegen op het podium, ruimte innemen
Ondersteunden gebaren en parallelle communicatie
Stemkracht

blok 4:
De opbouw van je verhaal

Creëren en volgorde van je verhaal
Metaforen en anekdotes
Verschillende manieren van voorbereiding

blok 5:
Stijlen

Flexibel zijn met presentatie-stijlen
Verbale invloed
Sterk overkomen door eigen stijl

blok 6:
Presenteren zonder voorbereiding

Spreken in flow, improviseren
Omgaan met vragen
Flexibel omgaan met weerstand

Extra: Persoonlijke coaching & afsluiting

Dit programma is inclusief twee persoonlijke coaching-sessies. Zo kun je meer uit de training halen en in coaching werken aan jouw persoonlijke doelen. Onderwerpen kunnen zijn: belemmerende overtuigingen, wat kom je tegen, waar zit de weerstand en hoe kan dat anders zijn. 

Blok 6 wordt afgesloten met een presentatie tijdens een event, feestelijk diner of besloten bijeenkomst van de organisatie. De ideale plek om al het geleerde in de praktijk te brengen en het traject feestelijk af te sluiten. 

Een trainer die zijn mannetje staat

Marco heeft een zeer prettige persoonlijkheid. Hij is toegankelijk en je voelt je meteen thuis. Tijdens trainingen heeft hij veel kennis en kan snel schakelen.Daarentegen is hij ook zeer direct en confronteert je met jouw ontwikkelingspunten. Ik vond dat in eerste instantie even wennen maar het werkt wel. Een trainer die zijn ‘mannetje’ staat en veel voor me heeft betekent. Bedankt Marco!!

Marijn Eggen

Sportbedrijf Rotterdam

Dit ben ik - Marco C. de Bruin

Van een studie MTS Elektronica via het Conservatorium en als professioneel componist en dirigent naar een loopbaan als presentatie-expert, met onder andere een NLP en DISC certificering. Dat klinkt misschien wat wonderlijk, maar deze achtergond heeft mij - Marco de Bruin - gemaakt tot wie ik ben. 

Dit ongebruikelijke pad zet ik in voor mijn trainingen. Dankzij deze weg heb ik heel goede ogen en oren ontwikkeld en hiermee observeer ik de sprekers die ik coach. Welke verhalen vertellen ze? Hoe nemen ze de toehoorders mee? Wat gebeurt er in communicatie? Het is oneindig boeiend om hierbij te kunnen helpen - om een spreker nog verder te laten groeien. 

De afgelopen jaren heb ik vele sprekers gecoacht. Hierdoor staat voor mij één ding als een paal boven water: Presenteren is meer dan je verhaal vertellen - het is jezelf laten zien. 

Jezelf laten zien als mens, met een verhaal waardoor toehoorders iets gaan doen, iets gaan laten of nooit meer vergeten. 

‘Spielerie machen’ is één van mijn speerpunten: alle dimensies van het presenteren spelenderwijs eigen maken. En voor elke spreker zijn er weer andere kansen en valkuilen. Niemand is hetzelfde.

Zelf heb ik alle stappen doorlopen. Ik weet precies waar je als spreker vast kan lopen en hoe je dat kan omzetten in creatieve oplossingen met kansen. Wil jij ook weten waar je groeikansen liggen? Je kunt vrijblijvend een persoonlijk gesprek met mij in plannen en dan nemen we jouw mogelijkheden door.

Heb je belangstelling om mee te doen aan het programma Presenteren met P.I.T.?

Je kunt je opgeven voor een geheel vrijblijvend gesprek. We nemen je mogelijkheden en kansen door 
om een top spreker te worden. 

Vul het formulier in en je ontvangt een uitnodiging voor een oriënterend gesprek voor het programma 'Presenteren met P.I.T.'.

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld

Close