Inspireer met je verhalen!

Hoe mooi zou het zijn als je presentaties geeft die toehoorders écht onthouden. Dat de luisteraars door jouw verhaal, jouw boodschap gaan begrijpen op bewust en onbewust niveau en daardoor iets gaan doen, iets gaan laten of nooit meer vergeten?

Storytelling gaat je helpen om je boodschap overtuigend te brengen. Storytelling is het vertellen van verhalen waardoor je doelgroep jouw boodschap beter gaat begrijpen en gaat onthouden. Bovendien is het veel leuker om te presenteren met behulp van storytelling. Daardoor wordt het makkelijker om te onthouden en kun je nog meer jezelf zijn. 

De technieken hebben te maken met stijlfiguren, met het zintuigelijk maken van je verhalen en inzoomen op details. Zodat er een visuele beeld beklijft dat meer zegt dan woorden alleen. 

In deze training leer je de fundamentele technieken van storytelling en de vaardigheid hoe je dit praktisch doet. Het is een training met veel praktijk, veel oefeningen, zodat je lijf het gaat automatiseren voor je eerst volgende presentatie. 

Storytelling geeft je de tools om veranderingen te weeg te brengen. Je leert in deze training de definities en kenmerken zodat je jouw verhaal aantrekkelijker maakt en overtuigend kunt presenteren.

Op onbewust niveau bereik je mensen met verhalen en metaforen. Verhalen waarin ze zichzelf mogelijk kunnen herkennen en gebruiken voor hun eigen vragen. Zo mogelijk kan storytelling bijdragen aan gedragsverandering.

Wat kun je na deze training Storytelling?

Je raakt mensen op emotioneel niveau
je past de drie basisingrediënten toe
Je vertelt je verhalen zintuigelijk
Je formuleert je boodschap helder en beeldend
Je raakt je toehoorders op bewust en onbewust niveau
Je past de technieken moeiteloos toe
Je maakt kwaliteit van de inhoud

Voor wie?

Wil je storytelling introduceren in je eigen organisatie of wil je een verdieping maken in het geven van presentaties? Dan is deze training geschikt voor jou of je organisatie. 

Eéndaagse

Deze training is in te zetten als een ééndaagse of zelfs als een dagdeel. Ook zijn er meerdaagse mogelijk. Onderstaande blokken zijn de building blocks van deze training. 
We behandelen theorie en vooral veel praktijk, dus veel oefeningen. Het maken van vele vertel-kilometers maakt je vertrouwd met de materie en geeft je meteen de praktijkervaring. 

Building Blocks van Storytelling Training:

Stijlfiguren

Citeren
De regel van drie
Humor
Zintuigelijk

Presentatie-technieken

De communicatie kanalen
Verbaal, non-verbaal & para-verbaal
Kijken en bekeken worden
Beginnen en afronden

Metaforen

Vinden van verhalen
Het vormen van de metaforen
Machtige zinnen
Aandachtsboog

Marco was een erg fijne trainer!. Hij maakte een goede connectie met de groep, is kundig en weet veel relevante informatie over te brengen. 

Erg goede workshop, veel goede leerpunten en handvatten om in de praktijk te gebruiken! Fijne trainer, ook is hij erg kundig op het onderwerp en heeft ons veel geleerd over het onderwerp. 

Het meteen in de praktijk brengen van de tips & tricks van storytelling. Uitproberen en aan de hand van feedback je verhaal verbeteren voor de volgende ronde.  Leuke voorbeelden en goede oefeningen. 

Deelnemers Storytelling

Procam / Janssen Pharmaceutical